Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ombudsman moet verzakking onderzoeken

De Gemeentelijke Ombudsman moet onderzoeken hoe een aantal panden langs de bouwlocatie van het toekomstige station Vijzelgracht in Amsterdam konden verzakken. Dat onderzoek zal een aantal maanden in beslag nemen. Dat zei de Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema maandagavond tijdens een bijeenkomst met bewoners en ondernemers van de Vijzelgracht.

Inventariseren van zwakke plekken
Het projectbureau Noord/Zuidlijn heeft de aannemer opdracht gegeven een inventarisatie te maken van zwakke plekken in de diepwanden in de binnenstad. Inmiddels is bekend dat het om vijf plekken gaat, vier op de Vijzelgracht en een op het Rokin. De aannemer heeft ook de opdracht een plan van aanpak voor verbetering te maken. Dit plan wordt door de Dienst Milieu en Bouwtoezicht beoordeeld in samenwerking met een onafhankelijke deskundige. De uitkomsten van dit onderzoek worden in de tweede week van juli verwacht.

Ook komt er een onderzoek naar de situatie van alle panden langs het toekomstige metrostation Vijzelgracht. Deze gegevens worden begin augustus verwacht.

Bouwwereld.nl plaatste eerder:
Woningen verzakken door lek in damwand

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.