Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Omzetgroei bouwsector neemt af

De omzetgroei in de bouwsector is in het vierde kwartaal van 2007 gestabiliseerd. Hoewel een
meerderheid van de bouwbedrijven nog steeds een positieve omzetontwikkeling ervaart, wordt het
aantal bedrijven met een omzetgroei kleiner.

Ook voor het eerste kwartaal van 2008 zijn de verwachtingen gemiddeld genomen minder positief. Dit blijkt uit de Bouwbarometer®, de stemmingsindicator binnen de bouwsector van BouwKennis en USP Marketing Consultancy. In de eerste negen maanden van 2007 is in de bouw de omzet gemiddeld met 11 procent toegenomen in vergelijking
met dezelfde periode een jaar eerder.

In de Bouwbarometer® is te zien dat de omzetgroei in het vierde kwartaal van 2007 lijkt te af te nemen. In vergelijking met de voorgaande kwartalen zijn er duidelijk minder bedrijven die hun omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar geleden. In het vierde kwartaal ervaren de installateurs de meest positieve omzetontwikkeling. Van hen ziet 55 procent de omzet stijgen en 8 procent van de installateurs neemt een negatieve omzetontwikkeling waar.

Van de andere marktpartijen ziet ook een meerderheid zijn omzet in het vierde kwartaal toenemen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, alleen in minder sterke mate dan de installateurs dat doen. In vergelijking met het vorige kwartaal zijn er in het vierde kwartaal van 2007 vooral minder handelaren en aannemers GWW die hun omzet zien stijgen.

Bron: USP/BouwKennis, december 2007

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.