Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Onderzoek brandveiligheid oude kleine hotels

De VROM-Inspectie onderzoekt in de tweede week van september de brandveiligheid van oude, kleine hotels. Tijdens deze Nalevingsweek bezoekt de inspectie ongeveer honderd hotels in Nederland. In 2007 onderzocht de VROM-Inspectie 12 oude, kleine hotels. Daaruit bleek dat de brandveiligheid bij deze hotels te wensen overlaat. Reden voor de inspectie om dit jaar een groter onderzoek uit te voeren.

De hotels die worden bezocht, moeten gevestigd zijn in gebouwen die voor 1980 gebouwd zijn en dertig of minder kamers tellen. Er zijn in Nederland ongeveer 1500 hotels die aan deze voorwaarden voldoen. De VROM-Inspectie bezoekt de hotels niet alleen. Bij de bezoeken is ook een vertegenwoordiging van de gemeente aanwezig, omdat zij belast is met het eerstelijns toezicht op de brandveiligheid. Als bij de controles blijkt dat de brandveiligheid in het geding is, kan de gemeente de ondernemer direct tot actie manen of -indien nodig- de ondernemer hier toe dwingen.

Tijdens de Nalevingsweek controleren de inspecteurs niet alleen of het gebouw voldoet aan de minimale regels voor brandveiligheid zoals die zijn opgenomen in het Bouwbesluit 2003. Ook kijkt de VROM-Inspectie naar het gebruik van het gebouw volgens de model Bouwverordening. Hierbij wordt gekeken naar de staat van het onderhoud en of bijvoorbeeld nooduitgangen niet worden geblokkeerd.

Bron: VROM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.