Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ontwerpen en bouwen met SIPs

Op donderdag 9 maart 2017 presenteert Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan het Bouwwebinar ‘Ontwerpen en bouwen met SIPs’.

Ontwerpers en bouwers ontdekken steeds meer de mogelijkheden van bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Dit is een voor Nederland relatief nieuwe bouwmethode, die zowel geschikt is voor woningcasco’s als voor zelfdragende gevelvullende elementen in utiliteitsbouw en appartementencomplexen.

EPS Platinum

SIPs zijn constructieve isolerende sandwichpanelen met een grote sterkte en stijfheid waardoor ze ook constructief kunnen worden toegepast. Over bouwen met SIPs houdt Eisma Bouwmedia op 9 maart een webinar, in samenwerking met Kingspan. Kingspan introduceerde recent twee bouwmethodes op basis van SIPs: Kingspan TEK voor woningcasco’s en Unidek SIPS voor utiliteits- en appartementenbouw. Kingspan TEK heeft een kern van polyurethaan; Unidek SIPS heeft een kern van EPS Platinum.

In dit webinar behandelen drie sprekers in een uur tijd de techniek van bouwen met SIPs. Het webinar is na aanmelding gratis te volgen via uw eigen computer. Het live webinar biedt tevens de mogelijkheid om direct vragen te stellen.

Sprekers webinar

Stijn Daniëls, statutair directeur Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo, zal ingaan op de vraag hoe SIPs passen in de huidige én toekomstige bouw in Nederland. SIPs worden in het buitenland al lange tijd toegepast, maar winnen in Nederland nu pas aan populariteit, vanwege onder meer de steeds hogere eisen aan thermische isolatiewaarde, luchtdichtheid, kwaliteitsgaranties en bouwsnelheid.

Youri Verwer van Kingspan TEK zal specifiek ingaan op de bouw van woningcasco’s met SIPs. Aan bod komen de mogelijkheden en detailleringen van het bouwsysteem en de keuzemogelijkheden in onder meer verdiepingsvloeren en gevelbekleding.

Rolf Pennings van Unidek SIPS zal ingaan op de mogelijkheden van SIPs als prefab oplossing voor gevelvulling, de bijbehorende detailleringen en de integratie van kozijnen in de elementen.

Het webinar vindt plaats op donderdag 9 maart van 12.30 tot 13.30 uur.

Deelname aan het webinar is gratis. Schrijf je hier in.

Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars, vindt u op www.bouwwebinar.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.