Ga naar hoofdinhoud
Ontwerpen & Detailleren

Groter denken voor de vleermuis

Vleermuizen hebben behoefte aan verblijfplaatsen in gebouwen waar ze zowel warme als koele plekken kunnen vinden, dus zonder van A naar B te hoeven vliegen. Die plekken creëren, is een uitdaging bij moderne nieuwbouw en renovatie.

Vleermuizen zijn in twee perioden van het jaar heel erg afhankelijk van het juiste microklimaat in het verblijf waar ze zitten, weet Erik Korsten, senior projectmedewerker vleermuizen bij de Zoogdiervereniging. Namelijk: tijdens de winterslaap en in de kraamperiode in de zomer. “Normaal laten vleermuizen in onze streek overdag hun lichaamstemperatuur zakken om energie te besparen. In de kraamperiode, als ze jongen hebben, kunnen ze dat niet, want dan ontwikkelen de jongen zich niet goed. Ze willen dan graag op een plek zitten waar het warm is en waar de warmte ’s nachts blijft hangen. Wordt het door erg warm weer te heet, dan kruipen ze weer naar een koelere plek.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.