Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ontwerpwedstrijd duurzame waterwoning


Met het ontwerpen van een waterwoning in Harnaschpolder Delft die echt gerealiseerd gaat worden biedt de gemeente Delft studenten uit Delft een unieke kans.

Om beter gebruik te maken van de kennis en creativiteit van Delfse studenten organiseert de gemeente Delft in samenwerking met Deltasync een ontwerpwedstrijd voor een duurzame drijvende woning in de Harnaschpolder. Niet alleen het ontwerp maar ook de inventiviteit op het gebied van duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol.

In Harnaschpolder Delft zijn voor de drijvende waterwoningen 6 kavels beschikbaar. Voor één van deze kavels zal de winnaar van de ontwerpwedstrijd de woning mogen ontwerpen.

Gezamelijk opdrachtgever
De waterwoningen worden ontsloten door een gezamenlijke toegangssteiger, die op twee punten aansluit op de ecologische oever. De waterwoningen worden gerealiseerd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit is een werkvorm waarbij toekomstige eigenaren voor de collectieve elementen gezamenlijk opdrachtgever zijn en daarnaast in hoge mate hun eigen woning ontwerpen en realiseren. De gemeente zal een van deze 6 waterkavels realiseren in dit collectief en daarbij gebruik maken van het ontwerp van de prijswinnaar.

Inventiviteit en duurzaamheid
Delftse studenten kunnen het ontwerp voor hun waterwoning indienen tot 15 juni 2010 De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury onder voorzitterschap van dhr. Sander Berkhout, projectleider Harnaschpolder Delft. De jury zal bij de beoordeling letten op de kwaliteit, inventiviteit en duurzaamheid van het ontwerp.

De inschrijving voor deze ontwerpwedstrijd loopt van 1 maart t/m 15 april 2010.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.