Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ontwikkelingen Warmbeton in een filmpje

Een nieuw filmpje laat de ontwikkelingen zien van Warmbeton, een nieuw concept voor monoliete gevels, gebaseerd op ultra-lichtbeton dat thermische isolatiecapaciteit combineert met draagvermogen, bestandheid en duurzaamheid.

Alle gevelfuncties verenigen in één materiaal – bouwkundig, bouwfysisch en constructief – zou dat kunnen? Welke nieuwe mogelijkheden zou dat bieden in de architectuur? En als dat kan, wat doet dat dan met het interieur en met de gebruikers?

Met deze vragen startte in 2012 een ontwikkelingsproject bij TU/e, in opdracht van een consortium van cement- en betonbedrijven. In de eerste projectfasen is het materiaalconcept ontwikkeld: ultra-lichtbeton. Een cementgebonden bouwmateriaal waarin thermische isolatie en draagvermogen worden gecombineerd. In de huidige onderzoeksfase ligt de focus op integratie en afstemming van architectonische, constructieve en bouwfysische kwaliteiten. Booosting is gevraagd mee te helpen deze complexe opgave tot een succes te maken en inmiddels is een groot aantal (Booosting)partijen betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van prototypes. Het ontwikkelingsproject heet nu Warmbeton, een naam die recht doet aan de unieke combinatie van thermische isolatie, constructieve kracht en duurzaamheid.

Bekijk hier het filmpje:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.