Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Opening Rijkskantoor Beatrixpark

Vandaag lanceert de Rijksgebouwendienst een nieuw huisvestingsconcept met de opening van Rijkskantoor Beatrixpark in Den Haag. Het nieuwe kantoor biedt rijksambtenaren de mogelijkheid om efficiënter en flexibeler te werken.

Flexibele werkomgeving
Bij de rijksoverheid wordt in toenemende mate projectmatig gewerkt. De ministeries, de klanten van de Rijksgebouwendienst willen soepel kunnen inspelen op nieuwe opdrachten en taken, afslankingen en kantoorverbouwingen. Er is een toenemende vraag naar een andere, nieuwe kantooromgeving waar rijksambtenaren van verschillende ministeries en diensten zonder veel aanpassingen kunnen worden gehuisvest én waar zij snel en flexibel kunnen werken.

Om in deze huisvestingsbehoefte te voorzien, heeft de Rijksgebouwendienst een eerste kantoorgebouw beschikbaar van netto 27.000 vierkante meter BVO met in totaal 1412 werkplekken. De eerste huurders zijn: Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Inspectie Werk en Inkomen.

Haagse Ring
Doel van het Rijkskantoor is het realiseren van huisvesting voor bijvoorbeeld een interdepartementale samenwerking, maar ook het voor een korte periode huren van (Rijks)werkplekken. In de praktijk komt het er op neer dat alle departementen gebruik maken van dezelfde ICT-infrastructuur zodat iedere rijksambtenaar in het ICT-domein/menu van het eigen ministerie kan werken via de zogeheten ‘Haagse Ring.’ Iemand die in Beatrixpark komt werken, neemt in principe dus alleen een laptop of pc mee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.