Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Opnieuw forse sloop in Delfzijl

Ruim 2000 woningen in het Groningse Delfzijl worden de komende twintig jaar gesloopt. De sloop van deze huizen komt boven op de 1650 woningen die de afgelopen jaren al zijn verdwenen. Naast een groot aantal sociale huurwoningen gaan onvermijdelijk ook koopwoningen tegen de vlakte.

Dit vertelde burgemeester Emme de Groot afgelopen week tijdens in zijn nieuwjaarstoespraak. De sloop is volgens de burgemeester nodig omdat het aantal inwoners van zijn gemeente blijft dalen. Dat meldt Cobouw.

Sociale infrastructuur
Prognoses wijzen uit dat er in 2030 nog maar 23.000 mensen wonen in Delfzijl. Op dit moment telt de gemeente ongeveer 27.000 inwoners. Zonder harde maatregelen ontstaat er een overaanbod van woningen. Bovendien dreigt de sociale infrastructuur te verdwijnen.

De woningeigenaren moeten worden uitgekocht door de gemeente. Delfzijl kan volgens de burgemeester een deel van de kosten zelf dragen maar rekent op financiële steun van de provincie. De sloopplannen worden niet op korte termijn uitgevoerd. Eerst mag de burger zijn mening geven.

Bron: Property NL | Cobouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.