Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Opnieuws celstraf geëist in betonfraudezaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Groningen een jaar celstraf geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen Anthonie de G. (Gooijer). De 40-jarige man is een van de verdachten in de zogenoemde betonfraudezaak.

Volgens justitie zou De G. belastingfraude hebben gepleegd, door in 2002 onterecht ruim 2,8 miljoen euro als deelnemingsvrijstelling op te voeren. De G. is mededirecteur van het bedrijf United P&O Adviesgroep. De firma werd volgens het OM gebruikt om bouwbedrijf Ballast Nedam en de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij (NCD) voor miljoenen op te lichten bij bedrijfsovernames.

Peter F.
De 69-jarige ex-topman Peter F. (Franssen) is volgens justitie het brein achter de miljoenenfraude. Hij wordt ervan beschuldigd zijn toenmalige werkgever Ballast Nedam bij overnames te duur te hebben laten inkopen, om het verschil tussen de werkelijke prijs en de opgevoerde inkoopprijs in eigen zak te steken.

F. liet volgens het OM bij overnames van bedrijven voor Ballast Nedam de bedrijven eerst kopen door de eveneens van fraude beschuldigde Ton de G. (Gooijer), de vader van Anthonie de G. Die verkocht de bedrijven via United P&O Adviesgroep vervolgens voor veel hogere bedragen aan Ballast Nedam en NCD.

De rechtbank doet op 11 april uitspraak in de betonfraudezaak.

Bron: ANP

Bouwwereld plaatste al eerder;
Celstraf geëist tegen ex-topman Ballast Nedam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.