Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Oude gevel verwerkt in nieuw beton

De 5.000 ton beton van de 500 verwijderde gevelelementen van de Toren Overhoeks, bekend als de Shell-toren aan het IJ in Amsterdam gaan naar een goed doel. Het beton wordt ingezet bij de bouw van het nieuwe hotel Amstelkwartier.

De bouw van het hotel zijn gebaseerd op de principes van de circulaire economie, waaronder het minimaliseren van afval en hergebruik van materialen. Tijdens de renovatie is al het prefab beton van de buitenzijde van de toren verwijderd. De in totaal 5.000 ton beton is vermalen bij recyclingbedrijf PARO en wordt als grondstof gebruikt door betoncentrale Mebin die het beton levert voor de bouw van het Hotel Amstelkwartier. De bouw van het Hotel Amstelkwartier is een project van bouwcombinatie J.P. van Eesteren BV, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros. Waar het mogelijk is wordt er gebouwd met materialen uit de regio Amsterdam. Hierdoor is hergebruik voor het milieu aantrekkelijk.

[fotoplayer]

Toren Overhoeks achter het Amsterdamse Centraal Station wordt door J.P. van EesterenBV compleet getransformeerd tot muzikale broedplaats. In 2015 zal de nieuwe A’DAM Toren, wat staat voor Amsterdam Dance and Music met 22 verdiepingen plaats bieden aan bedrijven en diverse horecagelegenheden.

Bekijk hier de video 

Bekend Cement (Betonmovie) from J.P. van Eesteren on Vimeo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Oude gevel verwerkt in nieuw beton

  • Stekke

    Het recycleren van beton gebeurt al langer, niet zo nieuw dus, maar het blijft een goed initiatief natuurlijk. Meestal gebeurt het op kleinere schaal zodat er veel uitgespaard wordt door het verkleinen van de hoeveelheid nieuwe gestorte beton. Het is de eerste keer dat er notie van genomen wordt door mij dat het gebeurt op industriële schaal, maar zou mij verwonderen moest het nog niet eerder gebeurd zijn. Maar nogmaals, zeer goed initiatief!! Goed voor het milieu EN misschien ook voor de portefeuille! Dank om dit met de gemeenschap te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.