Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

PassiefBouwen Award voor Molenplein

Het nieuwbouwproject Molenplein in Middelharnis heeft de PassiefBouwen Award 2014 in de categorie woningen nieuwbouw gewonnen. Op donderdag 12 februari werd de Award tijdens de Week van de Bouw uitgereikt door Chris Zijdeveld, voorzitter Stichting PassiefBouwen aan Simon van Nieuwaal, directeur-bestuurder van Woongoed GO.

‘Voorbeeldwerking’

Bij project Molenplein zijn zes energiezuinige en comfortabele huurwoningen gerealiseerd, die volgens het PassiefBouwen-principe zijn ontworpen en gebouwd. Volgens de jury is “het project Middelharnis met zes woningen met die ambitie van een omvang waarvan voorbeeldwerking is te verwachten. Daarnaast is ook de vormgeving inspirerend.”

Strenge eisen

“Door een slim ontwerp en een zorgvuldige uitvoering is het gelukt om te voldoen aan de strenge eisen van PassiefBouwen. Dankzij de vasthoudendheid van zowel Woongoed GO als ons bleek het mogelijk om binnen de budgettaire kaders te blijven”, zegt Peter Steenhoven van DWA. De woningen hebben een zeer hoogwaardige thermische en luchtdichte schil en er is vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning gerealiseerd. Ook is vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp toegepast.

PassiefBouwen Award

De PassiefBouwen Award is een jaarprijs die wordt toegekend aan een afgebouwd passief project uit het voorafgaande jaar en daarvoor het certificaat Gebouwd Volgens van het keurmerk PassiefBouwen Keur heeft ontvangen. De jury van de PassiefBouwen Award bestaat uit een delegatie van het bestuur van de Stichting Passief Bouwen en een delegatie vanuit de Adviesraad PassiefBouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.