Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Passiefkozijn met naar buiten draaiende ramen


Het eerste passiefkozijn met naar buiten draaiende ramen is tijdens de BouwRai/Building Holland gepresenteerd. Het kozijn is ontwikkeld door Lamikon in samenwerking met haar partners.

Waterdichte epoxyverbindingen
Het Lamikon Longlife passiefkozijn is gebaseerd op het Lamikon Longlife kozijn, een kozijn met gepatenteerde waterdichte epoxyverbindingen met een standaard garantie van 15 jaar en zeer lage onderhoudskosten. Het passiefkozijn wordt onder andere uitgevoerd met energiezuinige drievoudige beglazing en de al eerder genoemde innovatieve muuraansluitingen. De aansluitingen die ontwikkeld werden in samenwerking met TNO voorkomen het lekken van warmte.

Faalkosten gereduceerd
Ook de CO2 uitstoot wordt beperkt door het gebruik van Lamikon. De bij het productieproces vrijkomende CO2 is gegarandeerd de laagste in de kozijnenmarkt. Ook de faalkosten op de bouwplaats worden sterk gereduceerd door het toepassen van deze kozijnen. Door passief te bouwen, daalt het energiegebruik met maar liefst 80%.

Het nieuwe passiefkozijn wordt gepresenteerd op de stand van Mannen m/v met gezond verstand, een innovatief collectief van duurzame bedrijven. Een van de participanten is Verweij Houttechniek die het passiefkozijn als partner/licentiehouder van Lamikon produceert.

  • Neem een (proef)abonnement op het vakblad Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.