Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Personeelstekort stagneert bouw

De omvang van de orderportefeuille in de bouwnijverheid is eind juni 2008 ten opzichte van een maand geleden gelijk gebleven; 8,5 maanden. De orderportefeuille in de burgerlijke & utiliteitsbouw (b&u) groeide met 0,1 maanden tot 8,8 maanden.

Eén op de negen bedrijven meldt eind juni een tekort aan personeel. Personeelstekort is dan ook de belangrijkste oorzaak van stagnatie in de voortgang van de werkzaamheden. In de b&u is het personeelstekort ten opzichte van vorige maand gestegen van 9 tot 13%.

De werkvoorraad wordt door bijna een kwart van de bedrijven als normaal voor de tijd van het jaar beoordeeld. Het percentage bedrijven dat het onderhanden werk als groot beoordeelt (20%) is echter wel beduidend groter dan het percentage dat de werkvoorraad klein vindt voor de tijd van het jaar (7%).

Ruim 26% van de bedrijven in de b&u verwacht dat zij de komende maanden meer personeel in dienst zullen nemen, terwijl 4% denkt dat hun personeelsbestand zal slinken. In de b&u ziet 55% van de bedrijven de afzetprijzen in de komende maanden stijgen.

Het voorgaande blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid.

Bron: houtblad.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.