Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Pilot private kwaliteitsborging in Eindhoven

Dura Vermeer en Bouwfonds testen op een nieuwbouwproject in Eindhoven met private kwaliteitsborging. Dit gebeurt voor zowel de bouwplantoetsing als het toezicht op de bouw. Het is daarmee het eerste project in Nederland waar op deze manier de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Toetsing en documentatie

De private toetsing vindt plaats op basis van de BRL5019 (toetsing) en BRL5006 (toezicht) door Nieman Raadgevende Ingenieurs. Er is een risico-analyse opgesteld en een toezicht- en keuringsplan op basis waarvan kwaliteitsinspecties worden uitgevoerd door Nieman Raadgevende Ingenieurs. Ook de aannemer zelf levert een belangrijke bijdrage bij diverse onderdelen uit het toezicht- en keuringsplan. Alles wordt gedocumenteerd. Deze informatie is voor alle betrokkenen via een internetomgeving in te zien. Ook de gemeente heeft toegang tot de verschillende gegevens.

Landelijke pilot

De combinatie van toetsing volgens BRL 5019 en toezicht volgens BRL 5006 is de reden dat het project is opgenomen in een landelijke pilot. De landelijke pilot wordt geïnitieerd door het Platform Voorbereiding Stelselherziening (PVS) en mede begeleid vanuit het Instituut voor Bouwkwaliteit. De ervaring die wordt opgedaan met deze en andere pilots kan worden gebruikt om de systematiek van de private kwaliteitsborging bij te stellen en verder in te vullen. Ook worden alle pilots gebruikt om het opleverdossier verder in te vullen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Pilot private kwaliteitsborging in Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.