Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Plafondsysteem wint Bouwster 2016

Met het 2resist plafondsysteem hebben Faay Vianen, Promat en Sira samen de Bouwster 2016 gewonnen. De plafondpanelen bieden door hun eigen kwaliteiten – dus onafhankelijk van de montageconstructie – een brandwerendheid van 60 of 120 minuten.

Innovatieve plafondpanelen

Met het 2resist plafondsysteem weten Faay Vianen, Promat en Sira zich te onderscheiden op het gebied van brandveiligheid, duurzaamheid en kwaliteitsborging. Het demontabele systeem staat garant voor een hoge brandwerendheid van 60 of 120 minuten. Het systeem bevat innovatieve plafondpanelen die autonoom – exclusief de bovenliggende constructie – een hoge brandwerendheid garanderen. Daarnaast is het systeem geschikt voor compartimentscheidingen, zoals woon/woon en woon/werk etagescheidingen.

Bouwkwaliteit en brandveiligheid

De Bouwster-prijs gaat naar een partij, die zich fel heeft ingezet om de bouwkwaliteit en brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen. De andere genomineerden Joric Witlox’ Stichting Register Expert Brandveiligheid (MEB register) en Bluedec’ isolatieproduct op basis van Aerogel werden respectievelijk tweede en derde.

Webinar

Vorig jaar september heeft Eisma Bouwmedia een webinar georganiseerd met de titel ‘Brandveiligheid door het plafond’. Hierin werd onder meer het 2resist plafondsysteem toegelicht. Bekijk hier het webinar terug.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.