Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Plan voor realisatie ‘Waterworld’ Landgraaf

Aan de gemeenteraad van Landgraaf zijn de plannen gepresenteerd voor een nieuw indoor waterparadijs van 90.000 vierkante meter. Nog dit jaar zal de gemeente beslissen over de komst van ‘Waterland Rouenhof Landgraaf’ in groengebied Rouenhof.

‘Waterworld’ is ingediend door een combinatie van Vado Properties Maastricht B.V., PRM en Bureau van Wijnen. Met het plan is een investering gemoeid van 30 miljoen euro, die door de combinatie geïnvesteerd zal worden.

De keuze voor de locatie van Waterworld is niet verrassend. In het gebied Rouenhof bevinden zich al belangrijke toeristische attracies, zoals SnowWorld, Megaland en een groot wandelpark. Voor de locatie liggen nu drie plannen op tafel, waarvan Waterworld wordt gezien als grootste kanshebber. Als de gemeente een positieve stem uitbrengt, zal Landgraaf over 2,5 jaar een zwemparadijs rijker zijn.

Geen standaard zwembad
Waterland zal geen standaard zwembad worden. Indoor wakeboarden, snorkelen, waterskien, windsurfen en flowriden zullen tot de mogelijkheden gaan behoren. Ook zal er een verblijfspark met 170 woningen worden gerealiseerd in Rouenhof.

Primeur
Verblijfsrecreatie ‘Waterworld Resort’ is uniek omdat er nog geen groen verblijfspark bestaat. Het concept bevat een primeur op het gebied van verblijfsrecreatie in de vorm van negentien boswoningen. Daarnaast zullen drie Limburgse hoeves met elk acht woningen en 105 patiowoningen worden gebouwd.

Bron: Engineeringnow.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.