Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Podcast over houtbouw

In de nieuwste aflevering van de podcast Duurzame toekomst praten Jean Frantzen van DGMR en Patrick Schreven van ECO+BOUW over houtbouw. Waarom neemt de belangstelling voor bouwen met hout toe? Welke ontwikkelingen zien ze? En wat zijn de consequenties als opdrachtgevers voor houtbouw kiezen? In de podcast geven ze antwoord op deze vragen.

Het tv-programma Tegenlicht zette met Houtbouwers de eigenschappen en mogelijkheden van hout flink op de kaart. Dat hout ook positieve invloed heeft op de gezondheid van gebruikers, is minder bekend. Hout werkt net als de natuur rustgevend en gezondheidsklachten nemen af, zo blijkt.

Bezwaren als brandveiligheid en gehorigheid vinden Patrick en Jean ongegrond. Al is het soms een puzzel om tot goede oplossingen te komen. Steeds kan slimmer en beter met hout gewerkt worden. Geprefabriceerd maakt het de bouwtijd korter. En verduurzamingstechnieken van hout vergroten de toepasbaarheid. Tegelijkertijd signaleren ze dat het kennisniveau over de toepassing van hout nog laag is.

De podcast is via deze link terug te luisteren.

Meer weten over houtbouw? Kijk dan het webinar ‘Houtbouw: voordelen en feiten‘ terug.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.