Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Prijs voor gevelbekleding school Unic Utrecht

Felspartners heeft met de toepassing van Kalzip gevelbekleding voor het schoolgebouw Unic in Utrecht een Award voor Best Practice ontvangen. Ook kreeg het montagebedrijf uit Zwolle twee certificaten voor outstanding achievement. Een vakjury koos onder meer Felspartners uit een internationaal zeer select gezelschap van Kalzip installers van Rusland, Engeland tot Spanje.

De gevels van het meerdere verdiepingen tellende gebouw met een hoogte van 16m zijn geheel bekleed met Kalzip 400 in een uitvoering AluPlusPatina. Het bijzondere aan dit gebouw is de volledige integratie van totaal 110 ramen van diverse breedtes die exact in de stramienmaten van het Kalzip zijn opgenomen.

3D Hi-cad

Een eis van de opdrachtgever was de naar verhouding zeer korte bouwtijd van de gevel om het gebouw wind- en waterdicht te maken zodat de afbouw ongeacht het weer kon worden voortgezet. Felspartners kreeg dit voor elkaar door in 3D Hi-cad de raamaansluitingen te engineeren en deze vervolgens in prefabricage in elkaar te lijmen en vervolgens in 2 werkdagen op locatie te monteren. Materiaalspanningen zijn hiermee ook voorkomen.

In het juryrapport wordt met name gesproken over het innovatieve aspect van deze oplossing. “Dit is een goed voorbeeld van hoe uit een regulier product een innovatief element voor systeembouw kan worden gecreëerd. De samenwerking tussen Felspartners en Kalzip, het hoge prefab niveau en de briljante technische afwerking overtuigden de vakjury.”

Outstanding

Voor de projecten Marne College Bolsward en het nieuwe bezoekerscentrum IR. D.F. Woudagemaal te Lemmer, ontving Felspartners een certificaat voor outstanding Achievement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Prijs voor gevelbekleding school Unic Utrecht

  • H. Thijssen

    Dag, heb Uw artikel met grote interesse gelezen, en ben benieuwd naar het soort isolatiemateriaal wat U gebruikt heeft ?
    m.v.g. H. Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.