Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Prijs voor renovatieproject De Kroeven 505


Het renovatieproject De Kroeven 505 in Roosendaal heeft de PassiefBouwen Award voor het meest bijzondere project in 2010 gewonnen.

De Kroeven 505 bestaat uit 134 passief gerenoveerde woningen, waarvan de spouwmuur deels is gestript en vervangen door prefab houtskleletbouwgevels. Verder is een nieuw prefab dak inclusief zonnecollectoren geplaatst. Het resultaat is een passief gerenoveerde woning, met optimaal comfort, een gezond binnenklimaat en energiebesparing op de koop toe.

Gelijkblijvende woonlasten
Opdrachtgever Aramis AlleeWonen uit Roosendaal garandeerde haar huurders gelijkblijvende woonlasten, door tegenover de geringe huurverhoging de garantie af te geven, dat dit door energiekostenverlaging gecompenseerd wordt. Ook met een uitgebreide voorlichtingscampagne richting bewoners onderscheidde Aramis AlleeWonen zich rond dit project.
De verdere projectpartners zijn De Architectenwerkgroep Tilburg, Trecodome, Van Ieperen Groep, VDM Woningen, Timmerfabriek Overbeek, Brink Climate Systems, Van Keulen en KempAir.

Meer prijzen en certificaten
Andere genomineerden voor de PassiefBouwen Award 2010 waren een historisch restauratieproject aan de Lombardstraat in Middelburg van RDH Architecten en een nieuwbouw recreatiewoning Ekolodge van Van Keulen Bouw. De prijs is uitgereikt op de BouwBeurs door de stichting PassiefBouwen.nl.

(Bron: passiefbouwen.nl)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.