Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Primeur inbraakwerendheid klasse 5

Het eerste KOMO attest voor inbraakwerende deuren voor klasse 5 is uitgegeven. Het attest is door SKG-IKOB uitgereikt aan MHB uit Herveld. Deuren met inbraakwerendheid klasse 5 bieden vijf keer zo lang weerstand als klasse 2 en drie keer zo lang als klasse 3.

MHB heeft voor projecten beproevingen laten uitvoeren waarbij zeer hoge eisen worden gesteld aan de inbraakwerendheid. Deuren met inbraakwerendheid klasse 2 en 3 zijn respectievelijk drie en vijf minuten bestand tegen een manuele aanval. Bij klasse 5 is dat dus maar liefst 15 minuten. Het bedrijf kan nu zowel enkele deuren als dubbele deuren die voorzien zijn van een paneel en een anti-panieksluiting leveren met KOMO attest inbraakwerendheid klasse 5.

Testopstelling inbraakwerendheid

SKG-IKOB heeft een speciale testopstelling waarop inbraakwerendheidstesten uitgevoerd worden. Deze is geschikt voor testelementen tot 6000 mm (b) x 4000 mm (h) en ontwikkeld voor beproevingen volgens NEN 5096 en EN 1627 t/m 1630. SKG-IKOB kruipt bij het testen in de huid van de inbreker en test met gereedschap, variërend van schroevendraaiers en hamers tot zware slijpmachines, of het mogelijk is om in een product een doorgangsopening te creëren.

Voldoen aan eisen bouwbesluit

Met de beproeving van een product op inbraakwerendheid overtuigt een bedrijf zijn klanten dat producten, zoals ramen, deuren en speedgates voldoen aan de eisen die vanuit het Bouwbesluit (NEN 5096) en door de klant gesteld worden. De uitkomst van de beproeving kan bovendien omgezet worden in een SKG-IKOB KOMO attest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Primeur inbraakwerendheid klasse 5

  • Theo.R

    Heb ruim 30 jaar mogen werken met MHB op zeer uiteenlopende projecten en kan daar enkel de loftrompet over afsteken. Uitstekende producten/ontwikkelingen, uitstekende advisering en service én… een nette prijs! MHB, hulde en ga zo door!

  • hans

    Tijdens de realisatie van het Muziekgebouw aan het Ij / BIMhuis het inovatievermogen van MHB al mogen ervaren. En ze gaan maar door. Top bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.