Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Proces projectontwikkeling vastgelegd in handboek

Vandaag verschijnt het ‘handboek Projectontwikkeling, een veelzijdig vak in een dynamische omgeving’. Deze publicatie van de NEPROM, de branchevereniging van projectontwikkelaars, is het eerste boekwerk dat van A tot Z het proces van projectontwikkeling uit de doeken doet.

Het boek, met emeritus hoogleraar E.F. Nozeman als hoofdauteur, is bedoeld voor studenten aan vastgoed(gerelateerde) opleidingen en als naslagwerk voor iedereen die in het vastgoed werkt.

Alle facetten
Het handboek Projectontwikkeling is gebaseerd op de inbreng van de vele vakdocenten die optreden voor de Leergang Projectontwikkeling van de NEPROM. Deze opleiding bestaat bijna 25 jaar en heeft bijna 2.000 deelnemers met succes wegwijs gemaakt in alle facetten van de projectontwikkeling.

De bijdragen van de docenten zijn nu gebundeld tot één publicatie. Hoofdauteur Ed Nozeman heeft de samenhang bewaakt en versterkt en de nodige verdieping aangebracht.

Professionalisering
Met het handboek wil de NEPROM haar verantwoordelijkheid voor professionalisering van het vak projectontwikkeling verder invulling geven. De complexiteit van de opgaven wordt alleen maar groter, evenals het aantal betrokken disciplines.

Beschrijving van het proces, de opties in dat proces en de bijdragen van de betrokken disciplines dient een handvat te bieden aan de opdrachtgever van de (nieuw) gebouwde omgeving. Andere disciplines krijgen met dit heldere overzicht meer inzicht in hun rol in het ontwikkelingsproces.

Voorverkoop
De NEPROM heeft met Reed Business BV een uitgeefovereenkomst voor het handboek Projectontwikkeling afgesloten. Reed Business draagt zorg voor de verdere verkoop en distributie van het handboek. In de voorverkoop heeft de NEPROM al 1.400 exemplaren verkocht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.