Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Producent luxe trappen haalt groeigeld op bij 5square

Trappenproducent EeStairs ontvangt een miljoeneninjectie voor groei. Investeringsmaatschappij 5square uit Laren (belegd vermogen €125 miljoen) neemt een 65 procent belang in het bedrijf Barneveldse bedrijf. EeStairs produceert trappen luxe unieke trappen van hout, metaal, glas en/of steen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Hofleverancier celebrities

EeStairs, dat produceert in Nederland, Engeland en Amerika, mag zich onder meer hofleverancier noemen van Facebook, Google, KKR, Deloitte, diverse banken en Optiver en heeft hiernaast diverse filmsterren, Formule-1 coureurs, royals, dj’s en topsporters als klant en internationale vips als Rupert Murdoch, Jeff Koons, Sir James Dyson, Roger Guy, Patrick Head en Stella McCartney.

Bovendien is het Barneveldse ambachtsbedrijf vaste partner van ’s werelds meest befaamde architectenbureaus zoals het Britse Zaha Hadid Architects en Allford Hall Monaghan Morris, Gensler, het Noorse Snøhetta en de excentrieke Amerikaanse architect Peter Marino, onder meer beroemd als de huisarchitect van de designhuizen Chanel, Dior en Louis Vuitton.

Trap van €4 miljoen

EeStairs heeft de weg naar boven behoorlijk gevonden: bedroeg de omzet van de onderneming in 2010 nog €5,2 miljoen, over 2021 komt deze uit op ruim €22 miljoen. De gemiddelde orderwaarde bedraagt ca €75.000. In de Verenigde Staten besteden de klanten van het Barneveldse bedrijf gemiddeld €500.000 aan hun trap. De grootste orderwaarde in de geschiedenis van de onderneming bedroeg €4 miljoen, besteed door een klant uit de Verenigde Staten.

Cornelis van Vlastuin, CEO en medeoprichter van EeStairs, is blij dat 5square aan boord komt. De investering van 5square gaat EeStairs gebruiken als (internationaal) groeikapitaal en om overnames te doen. De andere oprichter, Dick Cluistra, zal zijn belang overdragen aan zijn zoon Martijn die ook al geruime tijd in het bedrijf actief is. Met name Australië en Duitsland staan hoog op het verlanglijstje van EeStairs om verder te groeien.

Architectonische superioriteit

Van Vlastuin: “Wij zijn vernieuwers en streven naar uitmuntendheid. Onze eigen ingenieurs en materiaalspecialisten werken nauw samen met ontwerpers om de belangrijkste structurele en esthetische details te verfijnen, met één doel: trappen produceren die architectonisch en kwalitatief superieur zijn. Van cruciaal belang is dat EeStairs het hele productie- en installatieproces van de trappen controleert, zodat onze trappen voldoen aan de hoogste internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen. Daarnaast is de samenstelling van de groep mensen uniek in de markt. Van uiterst creatief tot uiterst hands on. Leidend van ontwerp tot de uiteindelijke realisatie, waar ook ter wereld.” “Van anonieme trappenfabrikant naar wereldspeler. Een waanzinnig gaaf bedrijf”, zo omschrijft  Mark Gitsels, medeoprichter van 5square de Barneveldse onderneming. “Het bedrijf heeft nog een enorme potentie.” Zo heeft EeStairs inmiddels ook producten ontwikkeld voor de eindgebruiker, waarbij kopers digitaal hun eigen designtrap kunnen samenstellen en bestellen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.