Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

PvdA wil meer vaart achter bouwprojecten

De Partij van de Arbeid wil grote projecten sneller aanleggen om de gevolgen van de economische malaise te bestrijden. Het Tweede Kamerlid Ton Heerts wil het initiatief nemen tot een nationale wet die de klachtenstroom over bouwprojecten moet indammen.

Heerts zet in op meer capaciteit bij de rechtbanken, opdat beroepsprocedures snel worden afgehandeld. Ook wil hij dat bouwprojecten voorrang krijgen bij de rechter. Als dat niet werkt, dan houdt hij een nationale wet achter de hand. Om daaraan toe te voegen: ‘Het is niet de bedoeling belanghebbenden opzij te schuiven.’ Hij vreest echter wel voor de 2 miljard euro aan bouwprojecten die 150 gemeenten komend jaar naar voren willen trekken (van rotondes tot bedrijventerreinen).

Gisteren werd bekend dat er ook voorstellen zijn om met de milieuregels soepeler om te gaan. Een Kamermeerderheid van CDA, VVD en PvdA wil dat politici die regels soepeler hanteren bij de bouw van huizen en de aanleg van wegen. Ook moeten er geen ‘dure en tijdrovende’ milieustudies vooraf meer worden uitgevoerd.

Bron: De Volkskrant

Zie ook: Kamer: minder strikte milieuregels bouwprojecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.