Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Quarantaine-kijktip: Houtbouwers

Sinds het Coronavirus het meeste vermaak buitenhuis op slot doet en ons aan huis kluistert, werken we collectief zoveel mogelijk vanuit huis. Dat scheelt reistijd, fileleed en andere dagelijkse ergernissen, maar levert ook extra tijd op. Veel tijd soms. Om van die herwonnen tijd een aangenaam verpozen te maken, geeft de redactie van Bouwwereld – zolang de quarantaine duurt – u bouw- en architectuur-gerelateerde kijktips. Deze keer: Houtbouwers van VPRO Tegenlicht.

Lees ook:

In deze uitzending vertellen architecten Bjarne Mastenbroek en Marco Vermeulen met veel enthousiasme wat zij vinden en hoe zij denken over bouwen met hout in de toekomst.

Hotel Jakarta

Bjarne Mastenbroek van SeARCH ontwierp het duurzame Hotel Jakarta op het Java-eiland in het IJ. Het hotel heeft transparante glazen gevels en een 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd.

Biobasecamp Dutch Design Week

Architect Marco Vermeulen bouwde voor de Dutch Design Week in Eindhoven in 2019 het Biobasecamp. Onder het dak van het paviljoen was een tentoonstelling te zien over de toepassing van hout in de bouw.

Webinar houtbouw, voordelen en feiten

Ben je enthousiast geworden over de uitzending Houtbouwers en wil je meer weten over de mogelijkheden van bouwen met hout, volg dan op 2 april 2020 het gratis webinar Houtbouw, voordelen en feiten. Meer informatie en inschrijven voor het webinar kan hier.

In Bouwwereld nummer 11 van 2019 staat een uitgebreid artikel over houtambassadeur Marco Vermeulen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.