Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Recordstijging aantal projectontwikkelaars

Het aantal projectontwikkelaars in Nederland groeit sterk. Uit cijfers van BoldData blijkt dat dit jaar maar liefst 485 Nederlanders zich inschreven bij de KvK als ‘projectontwikkelaar’: een stijging van 10.6%. Nog eerder steeg het aantal zo hard. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 5.000 projectontwikkelaars geregistreerd.

Brood in bouw

Nu het einde van de pandemie in zicht is, lijkt het erop dat veel nieuwe projectontwikkelaars weer brood zien in de bouw van huizen. Met een stijging van 10,6% komt het totaal nu op 5.030. 85% van deze vastgoedondernemers is zelfstandig.

Stijging projectontwikkelaars

Na de financiële crisis daalde het aantal ontwikkelaars in Nederland met 8,5%: van 4.100 in 2008 naar 3.755 in 2014. Sindsdien is er weer een toename te zien in het aantal projectontwikkelaars.

Meer bouwvergunningen en lage rentes

Deze enorme stijging heeft volgens Daan Wolff van BoldData heeft te maken met meerdere factoren “Het kabinet heeft maatregelen genomen om het aantal woningbouwprojecten weer op gang te krijgen. Vorig jaar werden er 15% meer bouwvergunningen afgegeven. Door de aanhoudende lage rentes is dit voor vastgoedondernemers het moment om te starten.”

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.