Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Renovatieconcept plat en hellend dak


Met de Solar Prism kunnen bestaande gebouwen met een plat of flauw hellend dak op een duurzame manier worden gerenoveerd.

Gebouwen verbruiken wereldwijd ongeveer 40% van alle opgewekte energie. Om de uitstoot van CO2 wereldwijd te reduceren, is het belangrijk het totale energiegebruik van de bestaande gebouwvoorraad terug te dringen.

Om deze uitdaging aan te gaan zonder in te leveren op onze comfortabele levensstijl, is een nieuw modulair renovatieconcept ontwikkeld. Met de Solar Prism kunnen bestaande gebouwen met een plat of flauw hellend dak op een duurzame manier worden gerenoveerd.

Pilotproject
Solar Prism is het resultaat van gezamenlijke duurzame inspanningen van een aantal marktpartijen, waaronder VELUX, die verschillende technologieën zoals VELUX dakramen, het VELUX Solar systeem, PV cellen, een warmte terugwininstallatie en een warmtepomp combineert.

Tijdens Building Holland wordt het concept voor het eerst in Nederland gepresenteerd, waarbij geïnteresseerde marktpartijen zich voor een pilotproject kunnen aanmelden.

De Solar Prism bestaat uit drie hoofdelementen. Oppervlakken die zonne-energie opwekken, technologie voor energie- en klimaatbeheersing en het prisma als interface. Deze combinatie vormt de basis om optimaal duurzaam te renoveren en een bouwontwerp te realiseren waarin de behoefte aan daglicht, warmtebeheersing en ventilatie met elkaar in evenwicht zijn. Het concept heeft als doel duurzaam renoveren te vereenvoudigen en een positieve bijdrage te leveren aan de mondiale milieuvraag.

Solar Prism
Door het unieke ontwerp volgens de principes van Actief Huis ontstaat bij de opbouw een ideale balans tussen energieontwerp, binnenklimaat en de omgeving, waarbij het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners centraal staat. Bestaande gebouwen kunnen met Solar Prism energieproducerend worden gemaakt door het opwekken van duurzame energie, een verbetert binnenklimaat met natuurlijke ventilatie, daglicht en warmte recyclende achtergrondventilatie met als resultaat een reductie van de CO2-uitstoot.

Door optimaal gebruik te maken van daglicht en passieve zonne-energie wordt tevens energie bespaard. Door de modulaire opbouw kan worden ingespeeld op de specifieke behoeften van individuele gezinnen en kunnen technologieën en oppervlakken worden opgewaardeerd, zodat ook in veranderende behoeftes in de toekomst kan worden voorzien.

Building Holland
Tijdens Building Holland van 13 to 15 april in de RAI in Amsterdam wordt de Solar Prism voor het eerst in Nederland als concept gepresenteerd op het Duurzaamheidspaviljoen in hal 8.

Velux wil de Solar Prism ook in Nederland initiëren en zoekt daarom voor dit concept een pilot project. Marktpartijen die interesse hebben in een kosteloze toepassing van dit concept, zijn van harte welkom op het duurzaamheidpaviljoen om hun wensen kenbaar te maken.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.