Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Reparatie gevelplaten Hoftoren gestaakt

De poging van de Rijksgebouwendienst om dinsdagavond twee loshangende platen op de Haagse Hoftoren te repareren, is gestaakt. De harde wind en de duisternis maakten het niet mogelijk de platen dinsdag vast te zetten. Dat heeft een zegsvrouw van de Rijksgebouwendienst dinsdag gemeld.

Voorlopig blijft het gebied rondom de 142 meter hoge Hoftoren in Den Haag nog afgezet. Tot de afzetting werd dinsdagmiddag besloten nadat mogelijk door de harde wind twee gevelplaten waren losgewaaid. De platen hangen nog wel aan de toren, maar zouden er mogelijk af kunnen vallen.

De afzetting treft onder meer het gebied voor het Centraal Station, waardoor een groot aantal trams moet omrijden. In november en januari zette de brandweer het gebied ook al af door het stormachtige weer. In de Hoftoren is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevestigd.

Structureel probleem
Eerder viel er al een gevelplaat van de toren. Onderzoek bracht aan het licht dat het om een structureel probleem gaat, dat vooral bij stuwwind opspeelt. De afzettingen in november kostten de Haagse vervoerder HTM naar eigen zeggen ,,enkele tienduizenden euro’s”.

Zowel HTM als de Rijksgebouwendienst, eigenaar van de toren, overweegt de bouwer van de Hoftoren te laten opdraaien voor de geleden schade.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.