Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Reviewsite voor duurzame gebouwen

Gebouwgebruikers kunnen op HappyBuildingIndex.nl hun mening geven over duurzame gebouwen. Dit is de eerste reviewsite voor duurzame gebouwen.

Promoten van duurzame gebouwen

Steeds meer gebouwen voldoen aan de hoogste duurzaamheidsscores, maar zijn de gebruikers van duurzame gebouwen wel tevreden? Met die vraag in het hoofd, heeft de Stichting Happy Building Index de website happybuildingindex.nl geïntroduceerd. Op deze site kunnen gebruikers van gebouwen hun mening geven over de gebouwen waarin ze werken of gebouwen die ze bezoeken.

Stichting Happy Building Index heeft als doel duurzame gebouwen te promoten, die gebruikers écht gelukkig maken en die als voorbeeld kunnen dienen voor andere gebouwen.

Gelukkige gebruiker

De database van de Happy Building Index bevat meer dan 24.000 gebouwen in Nederland met minimaal een energielabel C. Een gebruiker of bezoeker van deze gebouwen kan op meerdere aspecten een gebouw beoordelen door een rapportcijfer te geven. Deze beoordeling wordt weergegeven als een review. Het gemiddelde van de verschillende reviews bepaalt de plaats van het gebouw in de Happy Building Index. Hoe hoger het gebouw in deze index staat, hoe gelukkiger de gebruiker hierover dus is.

Eens per jaar wordt de Happy Building Award uitgereikt aan de eigenaar van het gebouw dat de hoogste plaats in de Happy Building Index inneemt.

Onafhankelijke benchmark

Wietse Walinga is één van de initiatiefnemers: ‘Er is een enorme behoefte aan een onafhankelijke benchmark van gezonde en duurzame gebouwen. De Stichting Happy Building Index wil graag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving door deze transparante index. We maken regelmatig de balans op en zoeken hierbij actief de publiciteit met goede voorbeelden.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.