Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Rijksvastgoedbedrijf zoekt duurzame en circulaire gevelinnovaties

Met de grootste vastgoedportefeuille van Nederland staat Rijksvastgoedbedijf voor een enorme uitdaging om aan BENG-eisen te voldoen en de circulaire en duurzame rijksbrede doelstellingen waar te maken. Dit kunnen zij niet alleen.

Rijksvastgoedbedrijf nodigt producenten, leveranciers en gevelbouwers daarom uit om duurzame en circulaire gevelinnovaties aan te dragen en samen met het hen te bouwen aan een duurzame en circulaire toekomst. De te renoveren gevel van het Rijkskantoor aan de Lange Kleiweg 34 in Rijswijk huisvest Rijkswaterstaat en fungeert als Proeftuin voor Duurzame Technologie.

Proactief stimuleren

Het doel van deze renovatie is proactief trendsettende innovaties te stimuleren die aantoonbaar leiden tot energiebesparing, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, bijdragen aan klimaatadaptatie, circulair bouwen en/ of versterking van de biodiversiteit. Succesvolle innovaties kunnen vervolgens bij andere gebouwen in de portefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf worden toegepast. De innovaties kunnen variëren van zonnepaneel tot koudebrugonderbreking en van biobased isolatiemateriaal tot energiezuinige elementengevel. Alles is welkom zolang het aantoonbaar bijdraagt aan energie-efficiëntie, biodiversiteit, circulariteiten/ of klimaatadaptatie.

Analyse op toepasbaarheid en opschaalbaarheid

Alle innovaties worden na ontvangst door het Rijksvastgoedbedrijf, in samenwerking met Frontwise Facades en Transformeer.com, op basis van technische documentatie geanalyseerd op toepasbaarheid en opschaalbaarheid in de portefeuille. De betreffende leveranciers zullen wij uitnodigen voor een vrijblijvend individueel gesprek om de mogelijkheden voor toepassing door Rijksvastgoedbedrijf als launching customer van de voorgestelde innovatie verder te onderzoeken.Direct toepasbare innovaties kunnen in aanmerking komen voor toepassing in andere projecten binnen de Rijksvastgoed portefeuille.

Innovatie documentatie kan gestuurd worden naar [email protected] onder vermelding van ‘Gevelinnovaties RVB’. De deadline voor het indienen van innovaties voor dit project is maandag 4 November.

Gevel Consultant Frontwise Facades is de te contacteren partij voor meer informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.