Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Risicomanagement in HBO-opleiding

Vandaag start de eerste cursus risicomanagement die speciaal is ontwikkeld voor bouwopleidingen in het HBO. Uniek aan de cursus is dat professionals uit de bouwpraktijk als gastdocenten de cursus geven. Het cursusprogramma is samengesteld door het Kennisnetwerk RISNET en intermediair Company to College.

De Hogeschool Rotterdam is de eerste onderwijsinstelling die deze cursus aan studenten van bouwopleidingen aanbiedt. De cursus is ook beschikbaar voor andere onderwijsinstellingen.

Met de cursus wordt de aftrap gegeven voor een samenwerkingsverband tussen onderwijs en bedrijfsleven. Professionals uit de praktijk brengen studenten de theoretische en praktische aspecten van risicomanagement bij in deze 10-delige cursus.

Groeiende vraag
Vanuit de sector groeit de vraag naar goed risicomanagement en goede risicomanagers. Maar tot op heden werd aan dit onderwerp in het onderwijs nog weinig aandacht besteed.

‘Doordat bouwprojecten steeds complexer worden en faalkosten omlaag moeten, is er bij opdrachtgevers, bouwbedrijven en adviesbureaus veel vraag naar goede risicomanagers.’ zegt Corné van Iersel van Company to College.

‘Maar veel starters worden pas na hun opleiding voor het eerst geconfronteerd met risico’s en kansen van een bouwproject. Met deze cursus leren ze de systematiek van risicomanagement en hoe ze er in de praktijk mee om kunnen gaan’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.