Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ruim 115.000 bezoekers op Dag van de Bouw

De vierde editie van de Dag van de Bouw heeft ruim 115.000 bezoekers getrokken. Zo groeit dit jaarlijkse evenement van Bouwend Nederland en de aangesloten bedrijven nog steeds. Net als vorig jaar lag het aantal opengestelde bouwlocaties op 240.

Deelname van projectontwikkelaars
De bouwplaatsen, die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn voor het publiek, waren voorzien van ontvangst- en presentatieruimten, waar veel informatie is verstrekt. Verder zijn op de locaties rondleidingen gegeven. Net als in eerdere edities waren diverse wegen, tunnels en gebouwen in aanbouw en ook veel woningbouwprojecten opengesteld. In aanvulling daarop was er dit jaar ook de deelname van pojectontwikkelaars doordat collega-brancheorganisaties NVB en Neprom zich dit jaar bij het initiatief hebben aangesloten. Veel deelnemende bedrijven hebben zich positief getoond over de interesse van het publiek, die niet alleen de projecten betrof, maar ook vaak ging over de economische situatie in de bouw.

Duurzaamheid
De officiële aftrap van de Dag van de Bouw vond plaats bij het nieuwe gemeentehuis van de fusiegemeente Bronckhorst (43 kernen) in de Gelderse Achterhoek. Daar stelde minister Cramer van VROM dat het in de huidige tijd van het grootste belang is om bouwactiviteiten overeind te houden. Dat kan volgens de minister door met name veel werk te genereren met het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. De minister stelde dat duurzaamheid voor de bouw al een vanzelfsprekendheid is geworden en dat de bouw hierin ook voorop loopt. Daarin verder investeren is op korte termijn nodig voor het behoud van veel werkgelegenheid en levert voor de lange termijn veel winst op.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.