Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Samenwerking voor duurzame deuren

Intersteel onderschrijft de visie van Sustainer Homes dat we duurzamer, flexibeler en vooral CO2-neutraler moeten bouwen. Daarom is zij een samenwerking aangegaan met deze innovatieve onderneming. Beide bedrijven werkten nauw samen om tot een totaalconcept voor alle deur-, raam en veiligheidsbeslag te komen. Geschikt voor elke woningvorm.

Maarten ter Horst, Project Adviser bij Intersteel: “We hebben intensief meegedacht om tot de beste en meest consistente toepassingen te komen. Buitendeuren moeten veilig zijn, openslaande deuren hebben een smaller ontwerp nodig en zo zijn er nog veel meer details waar op gelet moet worden. De Living Black modellijn bleek ruimschoots aan alle wensen te voldoen en biedt voor elk wat wils.” De lijn biedt naast raam- en deurbeslag ook bijbehorende accessoires zoals briefplaten, huiscijfers en deurstoppers.

Roestvast staal

De basis van de meeste Living Black matzwarte deur- en raamkrukken wordt gevormd door roestvast staal, een volledig recyclebaar materiaal met vele duurzame eigenschappen. Bij herverwerking boet het niet in aan kwaliteit. Zijn corrosiebestendigheid verlengt de levensduur van alle rvs-toepassingen en sluit dus goed aan bij de visie beide ondernemingen.

Gert van Vugt, algemeen directeur bij Sustainer Homes: “Onze woningen zijn duurzaam en kwalitatief hoogstaand tot in de kleinste details. De keuze voor Intersteel werd mede bepaald door hun ontwerpen en materialen die beide zijn toegespitst op de toekomstbestendige woning en daarmee volledig voldoen aan onze wensen.”

Energieneutraal

De woningen van Sustainer Homes stoten ruim 90 procent minder CO2 uit ten opzichte van de reguliere bouw in staal en beton. De huizen zijn minimaal energieneutraal en wekken energie op met standaard inbegrepen zonnepanelen. Ze worden gebouwd op basis van CNC-gefreesde houten modules die de bouwstenen vormen voor de realisatie van vrijwel elk denkbaar gebouw. Voorbeelden van de verschillende woonvormen zijn hier te bekijken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.