Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Sandwichelement opnieuw uitgevonden

Met de Unidek Aero is het sandwichelement opnieuw uitgevonden. Het element is flexibel in toepassing en snel en eenvoudig in montage. Door zijn opbouw is het dakelement sterker en lichter dan voorheen, maar kent het een hogere Rc-waarde. Bovendien zijn drie Rc-waardes in één elementdikte mogelijk. Afgelopen donderdag 11 juni presenteerde Unidek de Aero aan haar leveranciers.

Verstijvers
In de EPS-kern van het sandwichelement zijn verstijvers verlijmd. Dat maakt de elementen sterker en stijver. Gevolg is dat dakramen flexibeler kunnen worden geplaatst op precies die plek die de architect (of consument) wil. Met een speciale bevestiger wordt het dakelement door de tengel en de verstijvers heen aan de gording vastgeschroefd, waardoor de montagesnelheid sterk wordt verhoogd. Dat wordt nog eens versterkt doordat veel minder bevestigers noodzakelijk zijn.

Ook is het element breder (1200mm in plaats van 1020 mm). Bijkomend voordeel is dat de verstijvers solide bevestigingspunten aan de binnenkant van het dak opleveren. Een flatscreen ophangen is niet langer een probleem.

Rc-waarden
Het dakelement is zo ontworpen, dat in één en dezelfde elementdikte verschillende Rc-waarden leverbaar zijn wat meer flexibiliteit voor de opdrachtgever oplevert. Een speciaal LD profiel zorgt voor een vrijwel luchtdichte afwerking tussen de elementen. Het dakelement is volledig recyclebaar en alle toegepaste houten onderdelen dragen het Keurhoutlabel.

In een praktijkopstelling in een grote productiehal van Unidek werd de snelheid van montage en de kracht van het dakelement getest.  De Unidek Aero kwam glansrijk door de testen.In een praktijkopstelling in een grote productiehal van Unidek werd de snelheid van montage en de kracht van het dakelement getest. De Unidek Aero kwam glansrijk door de testen.


Video
Bekijk hieronder een video over de toepassing van dit product.

Meer informatie vind u op de speciale website: www.unidek.nl/aero

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.