Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Scholenbouwprijs: thema duurzaamheid

Bijna 140 scholen hebben zich kandidaat gesteld voor de Scholenbouwprijs 2008, die dit jaar het thema ‘de duurzame school’ heeft. Een eerste analyse van de aanmeldingen leert dat duurzaamheid bij de bouw van scholen steeds meer aandacht krijgt.

Opvallend is ook dat – in tegenstelling tot de vorige scholenbouwprijseditie (2006) – het merendeel van de aanmeldingen van buiten de grote steden komt. Bovendien is bijzonder dat bijna de helft van de nieuwe scholen deel uitmaakt van een Brede School.

Goede gebouwen
De Scholenbouwprijs wordt iedere twee jaar uitgeschreven door het Ministerie van OCW om opdrachtgevers te stimuleren goede schoolgebouwen te realiseren. Scholen konden zich aanmelden via www.scholenbouwprijs.nl wanneer zij tussen 1 juli 2006 en 1 september 2008 nieuwbouw, vernieuwbouw of renovatie hebben gepleegd boven een bedrag van 500.000 euro.

Op dezelfde website kunnen zij hun project uitgebreid presenteren zodat de jury op basis daarvan een eerste selectie kan maken. Organisator ICSadviseurs heeft de aanmeldingen onderworpen aan een eerste analyse. Van de 139 aangemelde projecten zijn er 86 binnen het primair onderwijs, 46 binnen het voortgezet onderwijs en 7 binnen het speciaal onderwijs. In bijna 90% van de gevallen betreft het nieuwbouwprojecten.

Publieksprijs
De jury, met onder andere voormalig VROM-minister Sybilla Dekker, tv-presentatrice Dieuwertje Blok en Rijksbouwmeester Allard Jolles, brengt eerst het aantal aanmeldingen terug tot acht. Uiteindelijk worden dan de prijzen voor het primair- en voortgezet onderwijs bepaald.

Foto: Geurst & Schulze, winnaar 2006 met PC Basisschool Prinsehaghe Den Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.