Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Scholieren ontwerpen energiearme woning

VWO-scholieren van de Gemeenschappelijke Scholengemeenschap Schagen (GSg) bogen zich de afgelopen weken over de duurzame, energiearme woning van 2050. En werden zich bewust van de gevaren die bijvoorbeeld Al Gore ons het afgelopen jaar voorhield. “Wordt er gewoon drinkwater gebruikt om het toilet door te spoelen?” Die vraag, gesteld door een van de deelnemers aan het project, zal niet snel meer klinken in de school.

Maatregelen
Leuk en leerzaam, zeggen leerlingen die meededen. Leuk, omdat het niet veel huiswerk met zich meebracht. Maar ook, omdat het gewoon aangenaam was om te doen.

“Het dwong je na te denken over maatregelen om klimaatverandering in de toekomst te voorkomen”, zegt Nadine de Leeuw. ,,De werking van het broeikaseffect werd je duidelijk, zonder dat je dit saai uit een leerboek hoefde op te nemen”, aldus Nadine Goudsblom.

Concreet
Het project mondde uit in een drukbezochte presentatie op school. “Leerlingen vonden het bijzonder leuk vonden hun ouders of verzorgers de uitkomsten van hun gedachten over dit onderwerp te tonen. Andersom stelde men het erg op prijs om eens concreet te zien waar de kinderen op school precies mee bezig zijn. Al met al is het een prachtige manier van lesgeven.”

Bron: Schager Courant | Noordhollands Dagblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.