Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

SGT introduceert HOUT100%

Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) introduceert het merk Hout100%. Een merk dat staat voor de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland. En voor de zorgeloze zekerheid van hout als veilig en duurzaam kwaliteitsbouwmateriaal voor houten gevelelementen.

Uit eigen marktonderzoek onder woningbouwverenigingen, aannemers en particulieren is gebleken dat SGT onvoldoende (inhoudelijke) bekendheid heeft en dat de behoefte aan zekerheid van kwaliteit bij deze partijen groot is. Hierop is de ontwikkeling in gang gezet naar een aansprekend en helder zekerheidsmerk voor alle betrokkenen.

Inzicht in het hele proces

Waar SGT vanuit een groep fabrikanten een garantiecertificaat achteraf bood, hebben marktpartijen zoals de aannemer met HOUT100% vanaf de start volledig inzicht in het gehele proces. Geborgd vanuit deskundige instanties. HOUT100% biedt kwaliteitszekerheid door middel van productzekerheid, prestatiezekerheid en exploitatiezekerheid.

HOUT100% en de private kwaliteitsborging

Dankzij de aankomende wet ‘private kwaliteitsborging’ wordt de aannemer volledig verantwoordelijk voor het hele proces. In sommige gevallen kan de aannemer terugvallen op de timmerfabrikant, maar in alle gevallen blijft de aannemer sowieso zelf verantwoordelijk. Door te werken onder het ‘zekerheidsmerk HOUT100%’ heeft de aannemer gedurende het gehele proces, van productie tot en met gebruik, aantoonbaar zekerheid dankzij diverse waarborgcontroles.

Transparantie en helderheid

Voor woningbouwverenigingen zijn exploitatiekosten inzichtelijk en zijn er geen zorgen over onderhoud. Kiest een woningbouwvereniging voor ‘3 sterren zekerheid’, dan is namelijk ook het onderhoud erbij gekocht. Dit biedt 15 jaar volledige zekerheid via de HOUT100%-leverancier rondom exploitatiekosten en onderhoud.

Geen zorgen voor particulieren

Ook een particulier weet exact waar hij of zij aan toe is, want dankzij HOUT100% is direct duidelijk wie verantwoordelijk is. Zo biedt ‘3 sterren zekerheid’ particulieren perfecte houten kozijnen, inzicht in de kosten voor de komende 15 jaar en geen omkijken naar onderhoud. Het aantal HOUT100% (gemonitorde) controles, de transparantie en helderheid voor alle marktpartijen garanderen zekerheid voor iedereen.

Meer informatie over het kwaliteitsmerk HOUT100% vindt u op www.hout100procent.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.