Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

De slimste ideeën van 2013

De twee pilotwoningen die in Het Dorp in Arnhem werden gebouwd, zijn verkozen tot ‘slimste project’ van 2013. Ook in de prijzen viel de WARP Systems Renovloer in de categorie ‘slimste product’ en Flex-home als ‘slimste concept’.

De prijzen werden afgelopen donderdag in Amsterdam uitgereikt door de stichting SlimBouwen. De prijzen worden uitgereikt aan het product, concept of de dienst dat het meest flexibel, CO2-reducerend, efficiënt en duurzaam is.

Het Dorp

De pilotwoningen in Het Dorp in Arnhem werden bekroond omdat er voor een bijzondere en complexe doelgroep een flexibele en doordachte oplossing is bedacht. Daarbij zijn slimme materialen gebruikt en bovendien is het project binnen een jaar opgeleverd.

WARP Systems Renovloer

Dit systeem is in zowel een droge als natte versie toe te passen. De droge versie heeft de potentie om bij veranderingen van het gebouw mee te veranderen. Het product kan opgepakt worden en elders opnieuw worden geplaatst. Door het zeer slanke systeem scoort het naast flexibiliteit ook nog goed op reductie. Tevens is het goed toepasbaar in bestaande bouw.

Flex-Home

Het Flex-Homeconcept sluit qua aanpak en proces naadloos aan op de Slimbouwen principes. Door na iedere fase (casco, schil, inbouw, afbouw) een oplevering te hebben, wordt de kwaliteit gewaarborgd. Bestaande producten worden in dit concept op een slimme manier samengebracht. Er wordt gedacht vanuit de gebruiker. Flex-home sleepte ook de Publiekprijs in de wacht.

De drie winnaars kregen ieder behalve een award ook een prijzenpakket en het SlimBouwen-keurmerk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.