Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

SMARTCirculair ’19-’20 van start

Jonge techniektoppers bedenken klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen voor hun lokale opdrachtgever. Zij zijn nog niet beperkt door klassieke bouwideeën en krijgen de ruimte om met nieuwe circulaire bouwconcepten te komen die energieneutraal of liever nog energie leverend zijn. SMARTCirculair Kick Off op 10 oktober 2019 in Culemborg.

Zo’n 18 studententeams met circa 275 studenten zorgen voor een revolutie in de bouw. Met 18 circulaire ‘proeftuinen’ die echt gebouwd gaan worden, is de ontwerpwedstrijd SMARTCirculair het grootste groene talenten project in Nederland. Klik hier voor de planning.

Ook met jouw studententeam deelnemen?

Ben je verbonden aan een mbo en willen jullie meedoen? De inschrijving voor SMARTCirculair ’19-’20 is gestart. Meld je aan via deze link of neem contact op met Tanja Nolten, E. [email protected]. Natuurlijk gaan we samen met jullie op zoek naar een geschikte opdracht/opdrachtgever. Dat kan een ontwerp zijn voor een nieuwbouw, herbestemming of renovatie project. En natuurlijk bepaal je in overleg met de opdrachtgever de periode waarin je met het studententeam wilt starten, de samenstelling van het studententeam etc.

Waarmee helpt SMARTCirculair jouw school?

Wij helpen je met het vinden van de opdrachtgever, de opdracht, eventuele samenwerking met andere mbo’s om je multidisciplinaire team aan te vullen, samenwerking met hbo en wo, bedrijven in je regio die jullie gaan helpen tijdens het ontwerpproces en tijdens de projectduur in de vorm van maatwerk workshops, masterclasses, gastlessen, experimenteerlabs en trainingen.

Wat levert SMARTCirculair op?

Een echte opdrachtgever en een ontwerpopdracht die in de toekomst ook echt gebouwd gaat worden zorgt voor enorm veel energie, een versnelling in professionalisering van de jongeren, samenwerking, honderden ambassadeurs voor de circulaire economie, een kwaliteitsimpuls voor het onderwijs en waanzinnige ontwerpen. Wil je weten wat SMARTCirculair oplevert? Bel even dan brengen we je in contact met een collega in een andere regio die ongetwijfeld zijn/haar ervaringen wil delen.

Partner of opdrachtgever worden?

De organisatie van SMARTCirculair vraagt de opdrachtgever om een bijdrage aan de organisatiekosten zoals het organiseren van Kick oOffs, talloze workshops, masterclasses en gastlessen als maatwerk voor een studententeam of tijdens de excellence dag. En we organiseren meer: experimenteerlabs, trainingen, drie landelijke bijeenkomsten en uiteraard de finale. De bijdrage is voor SMARTCirculair ’19-’20 is 6.000 euro exclusief btw. Wil je sponsorpartner worden, vooraan staan bij bouwopdrachten en nu al in contact komen met de toptalenten van morgen? Kijk voor de mogelijkheden op https://www.smartcirculair.com/partner-worden-van-smartcirculair/ of neem direct contact met ons op.

SMARTCirculair Kick Off op 10 oktober 2019 in Culemborg

De locatie is geregeld, de sprekers zijn bekend, de catering maakt er iets lekker van dus de Kick Off van Nederlands meest tot de verbeelding sprekende ontwerpwedstrijd voor studententeams kan los barsten. Meld je gelijk aan en reserveer de hele middag in je agenda voor een geweldig event. Het zijn topteams die een opdracht gaan uitvoeren voor een opdrachtgever die de (ver)bouw echt gaat realiseren!

Laat je verrassen door hele mooie pitches gepland waaronder het verhaal van het winnende ScaldaTeam met hun ontwerp voor de gemeente Veere en wat denk je van het ontwerpverhaal achter ‘de LocHal’ in Tilburg en ‘het Huis van de Stad’ in Culemborg?

Kick Off details

  • Datum en tijd: donderdag 10 oktober 2019
  • Inloop 12:30 uur
  • Start programma 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Het Huis van de Stad, Vismarkt 4, 4104 CA Culemborg
  • Programma: klik hier

Juryvoorzitter Ruud Koornstra

Tijdens de finale van de eerste editie van deze ontwerpwedstrijd op 14 juni 2019 is de lat gelegd. En we verzekeren je: de lat ligt hoog. Juryvoorzitter Ruud Koornstra haalt de teams een voor een op het podium om te onthullen met welke ontwerpopdracht ze aan de slag zijn of gaan. Als geen ander kan hij inspireren tot lef, creatief denken, innoveren en ontwerpen. Lieten in juni 2019 nog zo’n 150 studenten zien tot welke buitengewone prestaties ze in staat waren. In de ontwerp/bouwwedstrijd SMARTCirculair zullen circa 250 studenten laten zien dat ze nooit meer onderschat moeten worden.

Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Wij geloven dat in elke jongere iets groots schuilt. Dat ze beschikken over een grenzeloze inventiviteit en de aanjager zijn van alles waar we in Nederland trots op zijn. SMARTCirculair ’19 – ’20 is de wedstrijd voor studententeams die de stad slimmer en cooler maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.