Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Spectaculaire baksteenarchitectuur


Het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) houdt donderdagmiddag 20 januari van 15:00 tot 18:00 uur het architectenseminar en de (besloten) tentoonstelling ‘Brick Dresses’. Het gaat om een tentoonstelling over hedendaagse baksteenarchitectuur in Nederland en toont zeventien hedendaagse gebouwen waarvan de gevel geheel uit baksteen is opgetrokken.

Expressie
Een onderzoeksgroep van de Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft deze gevelontwerpen onderzocht op techniek, constructie, architectonische expressie en materiaalgebruik en op verschillende niveaus uitgetekend. Van de gevelontwerpen zijn foto’s gemaakt door architectuurfotograaf Jeroen Musch. De tentoonstelling is onderdeel van het onderzoeksproject ‘Material and Design: Tectonics in Contemporary Brick Architecture’ onder leiding van architect/lector Jan Peter Wingerden.

Specialisten
Hij zal tijdens het seminar een toelichting op de tentoonstelling verzorgen. Daarnaast staan specialisten van KNB stil bij de vele ontwerp- en uitvoeringsuitdagingen van baksteenmetselwerk en bij actuele ontwikkelingen rond de duurzaamheid van materialen. Door de bijzondere combinatie van enkele inhoudelijke lezingen met een tentoonstelling geeft deze middag een uitstekende gelegenheid tot kennisverdieping op het gebied van baksteenmetselwerk.

De bijeenkomst is in het Keramisch Huis aan de Florijnweg 6, 6883 JP Velp. Aanmelden kan via e-mail [email protected] of via fax 026 384 56 31. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.