Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Spoedgarages oplossing voor parkeerproblemen’

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) wil dat gemeenten het parkeerprobleem oplossen door zogeheten spoedgarages te bouwen.

Dat zijn garages die snel en goedkoop op een braak liggend terrein kunnen worden gebouwd. Ook kunnen op die manier snel extra verdiepingen aan bestaande garages worden toegevoegd. Dat stelt secretaris Robert Ploeg van het PDN. De belangenorganisatie voert namens tienduizenden winkeliers al jaren actie om de parkeermogelijkheden in binnensteden te verbeteren.

Het werkt
,,Ervaringen met spoedgarages op diverse plaatsen in Nederland heeft bewezen dat het werkt”, zegt Ploeg. ,,Ze worden al regelmatig gebruikt bij grote evenementen, waar tijdelijk veel parkeerplaatsen moeten worden gecreëerd.”

Dat de garages sneller en goedkoper worden gebouwd, betekent overigens niet dat zij minder stevig of zelfs gevaarlijker zouden zijn, stelt Ploeg. Volgens de belangenorganisatie kost een plaats in een spoedgarage ongeveer 7000 euro. In een ‘echte’ garage kost een plaats 30.000 euro. ,,Op deze manier worden gemeentelijke begrotingen niet voor tientallen jaren ‘vervuild’ met onrendabele betonnen kolossen”, meent Ploeg.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.