Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Sportpaleis Ahoy gaat op de schop

Het komende jaar zal het Rotterdamse sportpaleis en evenementengebouw Ahoy ingrijpend worden verbouwd. De gemeente Rotterdam en Ahoy maken vandaag de verdere plannen voor de grote moderniseringsslag bekend.

Het sportpaleis gaat voor ruim vijftig miljoen euro op de schop. De belangrijkste zaal van Ahoy moet daarvoor volgend jaar een half jaar dicht. Het werk zal eind 2010 klaar zijn.

Het dak gaat omhoog
Onder leiding van het Amsterdamse architectenbureau Zwarts Jansma wordt bijna alles onder handen genomen, van de horecavoorziening tot de toiletten, van de akoestiek tot de luchtverversing.

Het sportpaleis krijgt er duizenden plaatsen bij en groeit in bezoekerscapaciteit naar 13.000. Hiervoor gaat het dak een stukje omhoog. De tweede toeschouwersring zal iets minder steil worden.

Oppepper Rotterdam-Zuid
,,Het wordt een grote operatie, maar eind 2010 is Ahoy klaar voor de toekomst,’’ zei Ahoy-directeur Jos van der Vegt begin dit jaar over het project. Architect Rein Jansma licht vandaag samen met de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus van ruimtelijke ordening en Ahoy-baas Van der Vegt de plannen met Ahoy toe.

De aanpak van het sportcomplex moet samen met de renovatie van Zuidplein en omgeving het omliggende gebied in Rotterdam-zuid een oppepper geven.

Bron: Algemeen Dagblad<.i>

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.