Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Spuitbeton over geavanceerde ballonbekisting

Een duurzame bouwmethode, waarbij spuitbeton over geavanceerde ballonbekisting wordt gespoten, is door BB-Con B.V.met succes toegepast. Vorm, materiaal en proces zijn daarbij op een uitgekiende manier op elkaar afgestemd. In vergelijking met soortgelijke conventionele bouwvolumes is de bouwmethode beter voor het milieu: materiaalreductie van 50% op beton, 80% op staal als ook minimaal 70% op CO2 uitstoot.

Algemeen directeur Rob van Hove: “we hebben er lang en hard aan gewerkt. Deze proefopstelling is naar alle waarschijnlijkheid het begin van een duurzame toekomst voor het BetonBallon-concept. Er is veel belangstelling vanuit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen vanwege de architectonische mogelijkheden en het milieuvriendelijke karakter van dit concept”.

Het eerste project is de beoogde nieuwbouw voor een Autodemontagebedrijf in Schijndel. Het kantoorgedeelte zal met het BetonBallon-concept worden gebouwd. Dit gebouw reikt 14 meter hoog. Bij de TU/e in Eindhoven is een omvangrijk prototype van 2 etages gerealiseerd. De verwachting is dat in 2009 gestart kan worden met de bouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.