Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Staalconstructie voor entree Van Gogh Museum

De nieuwe entree voor het Van Gogh Museum in Amsterdam begint vorm te krijgen. Donderdag 17 juli is het laatste onderdeel van de staalconstructie ingehesen. De glazen uitbreiding van het museum wordt een hoogstandje van constructief glas, waardoor het Van Gogh Museum nog meer uitstraling krijgt. De entree zal in de zomer van 2015 klaar zijn.  

Staalconstructie als drager voor glazen dak

Het open en transparante glazen entreegebouw zal bestaan uit de allernieuwste, technische state of the art glasconstructies, uitgewerkt en gerealiseerd door Octatube. Het gaat om 650 m² koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter. De nu geplaatste stalen constructie is ontworpen als de drager van het glazen dak en de gevel. De montage van de glazen panelen start in september.

[fotoplayer]

Door de verplaatsing van de hoofdentree van het Van Gogh Museum naar het Museumplein ontstaat er een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw. De nieuwe entree maakt het mogelijk om meer bezoekers te ontvangen en optimaal te bedienen.

Lees ook het artikel: Bouw nieuwe entree van Gogh Museum gestart

Foto’s: Van Gogh Museum, Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.