Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Start bijzonder project voor jongeren

Vandaag wordt tussen de gemeente Castricum, de kopersvereniging en De Wonerij de ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor een bijzonder woningbouwproject. In de overeenkomst leggen de drie genoemde partijen alle afspraken vast die van belang zijn voor de ontwikkeling en realisatie van het project.

Op een locatie op de hoek van de J. Strauszlaan en de Buurtweg in Akersloot komt ruimte vrij voor de bouw van 20 goedkope koopwoningen voor starters. Op uitnodiging van de gemeente Castricum heeft De Regie een concept ontwikkeld waarbij de woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap worden gerealiseerd. De woningen zullen maximaal 153.000 euro vrij op naam kosten. Als alles volgens plan verloopt, kan in het najaar van 2008 met de bouw worden gestart.

Werving en selectie
Vanaf 29 mei 2007 konden belangstellenden zich voor het project inschrijven. 59 kandidaten, waaronder 46 uit Akersloot, schreven zich in. Op 15 juni is een loting verricht door de notaris op basis waarvan rangnummers zijn toegekend aan alle kandidaten. Vervolgens is op basis van deze rangnummers een groep van twintig deelnemers geformeerd.

Uit deze groep is een kerngroep samengesteld die het project samen met De Regie heeft voorbereid. Daarna hebben de deelnemers een vereniging opgericht en -uit vier voorgeselecteerde bureaus- een architect gekozen (het bureau Kerssens en De Ruiter uit Alkmaar).

Ledenvergadering
Tijdens maandelijkse algemene ledenvergaderingen nemen de leden gezamenlijk beslissingen over het project. De Regie begeleidt de vereniging om het project in goede banen te leiden. Binnenkort hoopt de vereniging het Voorlopig Ontwerp voor het project vast te stellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.