Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Stedenbouwkundig plan voor Enkaterrein Ede

Voor het Enkaterrein in Ede is een stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsvisie gepresenteerd. De ontwikkeling van het Enkaterrein neemt zo’n 10 tot 15 jaar in beslag. Het stedenbouwkundig plan beschrijft de inrichting van het gebied in al zijn facetten en is de basis geweest voor het bestemmingsplan.De beeldkwaliteitsvisie geeft op hoofdlijnen aan, aan welke (welstands)eisen de openbare ruimte en de nieuwe gebouwen in het gebied moeten voldoen.

Omdat de ontwikkeling van het terrein zich over zo’n lange periode uitstrekt, zijn het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsvisie Enka globaal van opzet. Per deelgebied worden de stedenbouwkundige opzet en de beeldkwaliteit meer in detail uitgewerkt in zogenaamde Beeldkwaliteitsplannen. Ook zal voor nieuwe deelgebieden een deeluitwerking van het bestemmingsplan in procedure worden gebracht.

Tuinstad
Het Enkaterrein maakt deel uit van het grotere project Ede-Oost/Spoorzone. Naast het Enkaterrein omvat dit de kazerneterreinen aan de noordzijde van het spoor, de Spoorzone en de Stationsomgeving.

Enka wordt een levendige wijk voor wonen, leven en werken; industrieel erfgoed en tuinstad tegelijk. De acht monumenten van de Enka fabriek zijn straks het actieve hart van de nieuwe wijk en leveren inspiratie voor de nieuwe structuur en architectuur van het daaromheen liggende woongebied.

Er is ruimte voor 1425 woningen, waaronder appartementen en eengezinswoningen, zowel koop als huur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.