Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Steeds meer voorkeur voor houtconstructies

De komende jaren zal er steeds meer animo komen voor houtskeletbouw. Dat is althans de verwachting van de European Architectural Barometer, die onderzoek deed onder 1.200 architecten in Nederland, Duitsland, Engeland, Italië en Spanje. In Nederland verwacht 59% van de architecten die meededen aan het onderzoek dat het gebruik van houtskeletbouw zal toenemen.

Meer droge constructies

De architecten uit het onderzoek zijn het erover eens dat er, als het gaat om binnenmuren, steeds meer voorkeur komt voor droge in plaats van natte constructies. Toch zegt dezelfde groep ook dat het gebruik van gietbouw in de toekomst stabiel zal blijven. Alleen Nederland is hierop een uitzondering: 53% voorspelt dat het gebruik de komende vijf jaar zal afnemen.

Duurzaam

De trend om meer duurzame producten en oplossingen te kiezen, is ook te zien bij de constructiemethodes. Architecten uit alle vijf landen verwachten dat er een toenemend gebruik van houtskeletbouw zal zijn. Alleen in Spanje voorzien architecten een groei voor betonskeletbouw. In Duitsland en Frankrijk zullen naast de houtskeletbouw ook betonelementenbouw en staalskeletbouw terrein gaan winnen. Opvallend is dat Britse architecten veel vaker kiezen voor stalen oplossingen. Slechts 3% denkt dat staalskeletbouw minder gebruikt zal gaan worden, terwijl 55% van mening is dat het gebruik in de toekomst alleen nog maar zal toenemen.

Bekijk hier alle resultaten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.