Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Stiho pakt armoedehuisvesting aan


Stiho bestaat 85 jaar. Om dat te vieren, organiseert de distributieve groothandel samen met Habitat for Humanity twintig bouwreizen naar Guatemala, India, Malawi en Indonesië. Doel is zoveel mogelijk huizen te bouwen voor de allerarmsten. Een waagstuk als het economisch tegenzit, erkent ook directeur Pieter Pelt. Maar, voegt hij er in één adem aan toe, harder nodig dan ooit. Juist nu de rem op ontwikkelingshulp is aangetrokken.

Stiho gaat in een periode van acht weken aan de slag met twintig bouwteams van maximaal twintig deelnemers. Stiho wil op deze manier het jubileum vieren omdat het bedrijf iets wil bijdragen aan de armoedehuisvesting die een groot probleem is in verschillende werelddelen. De teams worden samengesteld uit medewerkers van Stiho, klanten en leveranciers.

Deelnemers betalen 1.750 euro, dat zijn de kosten voor de reis, het verblijf en de organisatie. Medewerkers van Stiho betalen een kleiner bedrag, maar moeten verlofdagen inleveren. De ambitie is vierhonderd deelnemers op de been te brengen en meer dan duizend huizen te sponsoren. Om het project op voorhand mogelijk te maken, staat Stiho garant voor de materiaalkosten van de huizen.

Virtueel bouwen
In overleg met Habitat for Humanity is gekozen voor ‘virtuele’ huizen. De kostprijs ligt op vierhonderd euro. Deelnemers kunnen hun netwerk mobiliseren en zo meehelpen geld bij elkaar te krijgen voor zoveel mogelijk huizen. Daarvoor hoeven ze niet met de pet rond. Er is speciaal voor dit jubileum een website gebouwd. Op de website kan men het bouwproject steunen door virtueel een huis of een bepaalde hoeveelheid bouwmateriaal te doneren.

Zodra zo’n virtueel een huis af is, gaat het geld rechtstreeks naar de bouw van échte huizen in dat land; natuurlijk ook het geld van de huizen die niet af zijn. Op die manier kan je dus online meebouwen en zo actief bijdragen aan een betere toekomst voor arme gezinnen wereldwijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.