Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Strijd om ‘Gebouw van het Jaar’ begonnen

Afgelopen maandag is de strijd om de titel BNA Gebouw van het Jaar weer begonnen. Alle bij de BNA aangesloten architectenbureaus kunnen hun beste werk van 2012 inzenden voor de wedstrijd en zo tonen aan vakgenoten, opdrachtgevers en publiek. De inzendingen maken kans op één van de regionale titels, de publieksprijs en de hoofdprijs: BNA Gebouw van het Jaar 2013.

Inzenden kan op de website van BNA Gebouw van het Jaar tot en met 18 februari. Vier vakjury’s beoordelen de projecten. Ze kunnen in iedere regio maximaal vijf projecten nomineren, waarvan er één regiowinnaar wordt. Uit alle nominaties kiest de landelijke jury de winnaar van de hoofdprijs. De voorzitter van de landelijke jury is Koen van Velsen van architectenbureau K. van Velsen.

Om architectuur en het werk van architecten nog beter onder de aandacht te brengen, is er dit jaar weer een publieksprijs. In een eerste ronde dingen alle projecten mee naar een ‘wildcard’. Het project met de meeste stemmen van het publiek krijgt de wildcard en dingt, samen met de nominaties van de vakjury’s, mee naar de BNA Gebouw van het Jaar Publieksprijs. Deze gaat naar het gebouw dat in de tweede ronde de meeste publieksstemmen trekt.

De winnaars van BNA Gebouw van het Jaar 2013 en de publieksprijs worden op 16 mei 2013 bekend gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.