Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Studenten maken grensverleggende gevelontwerpen

Studenten de kans geven hun gevelontwerpen aan een breed publiek te presenteren, daarom draait de Bold & Beautiful Façade Design Award. Deze prijs wordt tijdens de beurs GEVEL 2014 voor de tweede keer uitgereikt.

Mooi en innovatief

De studenten worden uitgedaagd een gevelontwerp te maken dat niet alleen getuigt van schoonheid maar ook van technisch lef. De inzendingen worden beoordeeld op grensverleggendheid voor wat betreft materiaalgebruik, techniek en prestaties. Daarnaast moet het ontwerp duurzaam, architectonisch en technisch toepasbaar zijn en gekoppeld kunnen worden aan klimaatsystemen.

Jury- en publieksprijzen

De studenten presenteren hun ideeën via posters en mock-ups (schaalmodellen). Tijdens GEVEL 2014, die plaatsvindt van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam, worden de winnaars bekend gemaakt. Deelnemers maken kans op juryprijzen variërend van 1.250,- tot 500,- euro, een publieksprijs en eervolle vermeldingen. Daarnaast heeft branchevereniging Romazo 1.000,- beschikbaar gesteld voor het beste ontwerp op het gebied van zonwering.

Zonwering met rook en ledverlichting

Een van de winnaars van de vorige editie was de Thermal Expansion, een zonwering van gekleurde vloeistoffen. Andere winnaars waren toen Stretching Sunscreen en Particle Shading, een zonwering met rook en ledverlichting (zie foto).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.